Werkwijze
Als vrijgevestigd GZ-psycholoog werk ik volgens de geldende richtlijnen, maar integreer ik daarnaast het ervaren en doen in mijn behandelingen. Ik kijk holistisch naar de mens: lichaam & geest. Dit betekent dat ik niet alleen aandacht heb voor gedachten en gevoelens, maar ook voor (sekse-sensitieve) gezondheid, leefstijl en levensfase. Dit betekent ook dat mijn therapie soms buiten (de behandelkamer) plaatsvindt.
​In mijn behandelingen maak ik gebruik van evidence-based methoden zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR bij trauma, en (elementen uit de) Schematherapie en Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Daarnaast integreer ik ervarings-, bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen vanuit de psychomotorische therapie (PMT).
Dit betekent dat je niet alleen praat over verandering, maar deze ook daadwerkelijk ervaart en toepast. Soms gaat het 'je beter voelen' namelijk vooral over beter worden in voelen. Door deze combinatie van methoden zorg ik ervoor dat therapie niet alleen inzicht geeft, maar ook praktisch en toepasbaar is. Mijn doel is dat jij leert voelen, doen en ervaren (wat voor jou werkt), zodat je met de juiste tools blijvend verder kunt.​
Stap voor stap:
​
Aanmelding:
Aanmelding gaat via het aanmeldformulier op de site. De huisarts kan per april 2025 eenvoudig naar De Doe-Psycholoog verwijzen via ZorgDomein. Je aanmelding is pas definitief nadat ook het aanmeldformulier is ingevuld.
Na ontvangst van de aanmelding neem ik binnen14 dagen contact met je op. In deze eerste kennismaking schatten we kort in of jouw hulpvraag bij mij past. Zo ja, dan plannen we direct de intake in.
​
Niet alle behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet er sprake zijn van een DSM-5 classificatie. Omdat de Doe-Psycholoog een basis GGZ praktijk is, bied ik kortdurende, klachtgerichte behandelingen. Samen met de huisarts, maar ook gedurende de intake, wordt er gekeken of jouw hulpvraag bij de Doe-Psycholoog past, of dat een meer intensief, langer durend traject elders geïndiceerd is. ​
​​
Intake:
In de intake duiken we dieper in jouw klachten en jij als mens. We verkennen je hulpvraag. ​
​​
Naar het intakegesprek dien je mee te nemen:
- verwijsbrief
- geldig legitimatiebewijs
Adviesgesprek:
In dit gesprek bespreek ik mijn bevindingen en leggen we de DSM-classificatie vast (als hier sprake van is). Daarna stellen we op basis van jouw hulpvraag een behandelplan op.
Behandeling:
gemiddeld 6-8 sessies. De frequentie is wekelijks, om de week of om de 2 weken.
​
Let op: afspraken zijn alleen mogelijk op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09:00 en 13:30.
Evaluatie:
Na iedere 4-5 sessies evalueren we jouw voortgang n.a.v. het behandelplan. Indien nodig stellen we het behandelplan hierin bij.
Afronding:
Behandeling wordt afgerond nadat de behandeldoelen voldoende zijn behaald, of na maximaal 12 sessies: dan is een doorverwijzing naar de S-GGZ geïndiceerd.